Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe implementeer ik SEO op mijn Drupal-site?

Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)
  1. Installeer SEO checklist: Drupal biedt een pakket dat bestaat uit meerdere modules die je kunt gebruiken om de SEO van je site te verbeteren. Deze modules zijn allemaal gratis te downloaden en te gebruiken.
  2. Configureer de SEO-modules: Nadat je de modules hebt geïnstalleerd, moet je ze configureren. Je moet bijvoorbeeld een meta-beschrijving voor elke pagina op je site toevoegen, de meta-tags voor elke pagina configureren en een robots.txt-bestand aanmaken.
  3. Maak gebruik van SEO-tools: Er zijn een aantal externe tools beschikbaar waarmee je de SEO van je site kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan Moz, SEMRush of Yoast SEO. Deze tools kunnen je helpen bij het optimaliseren van je content voor zoekmachines.
  4. Maak gebruik van URL-redirects: Met URL-redirects kun je verouderde of verkeerd geschreven URL’s naar de juiste URL’s doorverwijzen. Dit is belangrijk omdat zoekmachines anders verouderde of verkeerd geschreven URL’s als onvindbaar zullen zien.
  5. Maak gebruik van sociale media: Een van de belangrijkste aspecten van SEO is het verhogen van de zichtbaarheid van je website. Social media is een geweldige manier om je website onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Door je content op social media te delen, kun je meer verkeer naar je website genereren.