Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie

Laat contentcreatie geen struikelblok zijn voor groei

Een goed CMS-systeem stelt bedrijven in staat om eenvoudig hun website te beheren zonder tijd te verliezen aan technische details. Tools zoals Elementor bieden te veel vrijheid, wat leidt tot tijdverlies en inconsistenties, terwijl een custom CMS zorgt voor efficiëntie en een consistente merkuitstraling.
Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie

Voor veel KMO’s en hun marketingteams is een website een essentieel middel om klanten aan te trekken en hun merkidentiteit te versterken. Maar wat als je website je meer werk bezorgt dan je lief is? Als het beheer van je content een struikelblok wordt, loop je niet alleen tijd, maar ook kansen mis.

Een goed CMS-systeem kan hier het verschil maken. Het zorgt ervoor dat je eenvoudig inhoud kan toevoegen en beheren, zonder afgeleid te worden door technische details of lay-outproblemen. Toch schuilt er een valkuil: de verleiding van tools zoals Elementor, die veel vrijheid lijken te geven, maar uiteindelijk voor meer kopzorgen zorgen.

Waarom een goed CMS cruciaal is voor je bedrijf

Een CMS dat op maat van je onderneming is gebouwd, stelt je team in staat om efficiënter te werken. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en een heldere structuur, zodat de focus ligt op wat echt belangrijk is: het overbrengen van je boodschap.

Hoewel Elementor en andere drag-and-drop builders de mogelijkheid geven om elk aspect van je website aan te passen, brengt diezelfde vrijheid heel wat problemen met zich mee.

Elementor: te veel opties en tijdrovend

Elementor geeft je de vrijheid om elk detail van je website te finetunen, van lay-out tot typografie en zelfs de mobiele weergave. Dit klinkt misschien ideaal, maar in de praktijk zorgt het voor veel problemen:

  • Tijdsverlies:
    Omdat je voortdurend aanpassingen kan maken aan de look & feel van je website, verlies je vaak kostbare tijd aan het perfectioneren van details. Dat leidt af van de kern van je werk: het creëren van waardevolle content.
     
  • Inconsistentie in branding:
    Als verschillende mensen met de lay-out spelen, kan je website al snel inconsistent worden. Dit ondermijnt je merkidentiteit, wat een negatieve invloed kan hebben op de gebruikerservaring.
     
  • Lastige migraties:
    Als je ooit naar een ander platform wil overstappen, is dat met een tool als Elementor vaak een nachtmerrie. De manier waarop content en lay-out geïntegreerd zijn, maakt migratie omslachtig en tijdrovend.

 

Case study: van frustratie naar focus

Een van onze klanten, een groeiende KMO in de B2B-sector, liep tegen soortgelijke problemen aan. Ze gebruikten Elementor om hun website te beheren, maar hun marketingteam was te veel tijd kwijt aan het constant aanpassen van de pagina’s. De lay-out zag er niet consistent uit, wat hun professionele uitstraling schaadde.

We hebben hen geholpen door over te stappen naar een custom CMS-oplossing, met vooraf gedefinieerde blokken.

Het resultaat?
Hun team kon zich eindelijk focussen op de content, terwijl het design strak en consistent bleef. De overstap zorgde niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor een toename in websitebezoeken en leads. De klant vertelde ons dat ze sindsdien een betere balans hebben gevonden tussen marketingstrategie en praktische uitvoering.

Een custom CMS: efficiënt en betrouwbaar

Een op maat gemaakte CMS-oplossing biedt de perfecte balans tussen structuur en eenvoud. Je hebt de controle over je content zonder je te hoeven bekommeren over de technische details.

Hier zijn enkele voordelen van een custom CMS tegenover Elementor:

  • Consistentie: Elke pagina volgt dezelfde huisstijl, wat zorgt voor een consistente gebruikerservaring en versterking van je merk.
  • Gebruiksvriendelijk: Het systeem is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor niet-technische gebruikers. Content toevoegen gaat snel en zonder fouten.
  • SEO-vriendelijk: Vaste structuren en blokken die je afwisselend kan gebruiken naar wens helpen je om op een efficiënte manier je website te optimaliseren voor zoekmachines.
  • Snelle contentmigratie: Een custom CMS maakt toekomstige migraties eenvoudiger, omdat de structuur vastligt en goed georganiseerd blijft.

 

Vergelijking tussen Elementor en een custom CMS

Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen Elementor en een op maat gemaakt CMS:

Eigenschap Elementor Custom CMS
Lay-out vrijheid Volledige controle, risico op inconsistenties Vaste structuurblokken, altijd consistente lay-out
Gebruiksgemak Complex door te veel opties Eenvoudig, focus op content
Tijdsbesparing Veel tijd nodig voor lay-outaanpassingen Snelle publicatie van content
Mobiele weergave Vereist handmatige aanpassing Automatisch geoptimaliseerd
SEO-optimalisatie Risico op verkeerde header- en tagstructuur Gestructureerde HTML, betere SEO-mogelijkheden
Contentmigratie Complex en tijdrovend Eenvoudig en gestructureerd

Focus op wat echt telt: je content

De juiste CMS-oplossing kan het verschil maken tussen een website die je onderneming vooruit helpt of eentje die je tegenwerkt. Elementor biedt veel mogelijkheden, maar te veel vrijheid kan leiden tot tijdverlies, inconsistenties en technische problemen. Een custom CMS daarentegen biedt de eenvoud en efficiëntie die nodig zijn om je website te beheren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de technische kant.

Bij Simply Fabulous helpen we bedrijven zoals het jouwe om een CMS-oplossing te kiezen die je contentcreatie eenvoudig en schaalbaar maakt. Zo kan je team zich focussen op wat er echt toe doet: de groei van je bedrijf.