Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie

10 onmisbare stappen naar een succesvolle website

Hoe kijk je als organisatie naar je website vandaag. Wat zijn de ervaringen binnen de verschillende afdelingen van je bedrijf? Op welke manier speelt je website een rol binnen al deze takken. En hoe kan je website in de toekomst verbeterd worden vanuit al hun ervaringen.
Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie

Stap 1

Welke rol speelt een website binnen je organisatie vandaag en morgen?

Hoe kijk je als organisatie naar je website vandaag. Wat zijn de ervaringen binnen de verschillende afdelingen van je bedrijf? Op welke manier speelt je website een rol binnen al deze takken. En hoe kan je website in de toekomst verbeterd worden vanuit al hun ervaringen. 

Dat zijn belangrijke vragen die ons helpen om voor je organisatie de best mogelijke website te maken. 

Stap 2

Welke digitale strategie past het best bij je organisatie?

Wie zijn je klanten en waar bevinden ze zich? Hoe kan je ze best benaderen?

Met een Drupal website kan je meer betrokkenheid verwerven bij je bezoekers. Zo krijg je interessante “Marketing Qualified Leads” die je kan opvolgen en omzetten in “Sales Qualified Leads”. Deze analyse zal jullie en je websitebouwer helpen een website te maken die aan al deze behoeften kan voldoen.

Stap 3

Welke componenten heeft je website nodig om je digitale strategie te kunnen uitbouwen?

Op basis van je digitale strategie kunnen we alle benodigde website componenten in kaart brengen. Deze analyse zal ons helpen om een waardevolle Drupal website te maken die jullie digitale doelstellingen maximaal kan ondersteunen. Het zorgt er bovendien voor dat we geen overbodige componenten ontwikkelen.

Stap 4

Hoe wireframes helpen bij de analyse van je website en het verbeteren van de user experience.

Met wireframes kunnen we snel en doordacht de juiste structuur voor je website bepalen. Wireframes kunnen duidelijkheid geven over gebruikerservaring. Begrijpt de klant het traject dat hij moet afleggen? Low fidelity wireframes kunnen snel aangepast worden om zo tot het beste resultaat te komen. 

Goede wireframes versterken gebruikerservaring, betrokkenheid en conversieratio’s. Wireframes voorkomen nutteloze designelementen. Wireframes zijn onmisbaar bij de bouw van een Drupal website.

Stap 5

Een functioneel grafisch design dat rijmt met je corporate identity en tone-of-voice.

We ontwerpen voor je website het best mogelijke design. Gebaseerd op je corporate identity en de persona’s van je organisatie. Typografie hangt bijvoorbeeld sterk samen met design en jullie tone-of-voice. Een grafisch design weerspiegelt 100% je doelgroep. De klant voelt zich betrokken. Zo wordt je klant een deel van het merk.

"Een website is een doorlopend proces van kleine en grote aanpassingen. Structureel en inhoudelijk."

Stap 6

Onze ervaren Drupal developers zorgen voor een foutloze programmatie.

Onze ontwikkelaars zorgen voor een foutloze integratie van alle componenten. En dat binnen het Drupal CMS systeem. Alles wat onder de motorkap zit is minstens even belangrijk. Dat doen we voor jullie. Met veel overgave en kennis van zaken.

Stap 7

Uitstekende technische SEO om maximaal gevonden te worden in zoekmachines.

Goed gevonden worden in zoekmachines is belangrijk.  Je Drupal website moet daarom technisch volledig in orde zijn voor SEO. Het Drupal CMS systeem heeft alles in huis om dit te realiseren. Correcte URL’s, META-tags, responsieve afbeeldingen, mobiele optimalisaties etc. … Dit is vormt echt de basis voor je volledige contentstrategie.

Stap 8

De kracht van het Drupal CMS bij contentstrategie.

Organisch gevonden worden in zoekmachines is een must. Bovendien zijn belangrijke productlanceringen en events dat ook. Betrokkenheid en connectie maken met je doelgroep evenzeer. In je contentstrategie is het belangrijk om een goede content mix te hebben (hero - hub - help content). Drupal is erg geschikt om veel content op een gestructureerde manier weer te geven. Het Drupal CMS systeem heeft alles in huis om je contentstrategie foutloos uit te werken.

Stap 9

Een bliksemsnelle surfervaring voor je bezoekers.

Ga voor een razendsnelle webhosting. Trage laadtijden jagen bezoekers weg. En dat is zonde. Zorg bovendien voor voldoende back-up. En een degelijke firewall tegen misbruik. Onze webservers zijn alvast uitgerust met de beste specificaties voor onze Drupal websites. Ga voor een zorgeloze surfervaring van je bezoekers.

Stap 10

Meten, weten, bijsturen en herhalen.

Installeer meteen bij de start van je website de juiste tools om te kunnen meten. Tools geven inzicht over bezoekers, surfgedrag, UX, betrokkenheid, etc. … Meet zoveel mogelijk. Analyseer de gegevens op basis van je KPI’s. Stuur bij waar nodig en herhaal. 

Enkele onmisbare tools

  1. Welke rol speelt een website binnen je organisatie vandaag en morgen?
  2. Welke digitale strategie past het best bij je organisatie?
  3. Welke componenten heeft je website nodig om je digitale strategie te kunnen uitbouwen?
  4. Hoe wireframes helpen bij de analyse van je website en het verbeteren van de user experience.
  5. Een functioneel grafisch design dat rijmt met je corporate identity en tone-of-voice.
  6. Onze ervaren Drupal developers zorgen voor een foutloze programmatie.
  7. Uitstekende technische SEO om maximaal gevonden te worden in zoekmachines.
  8. De kracht van het Drupal CMS bij contentstrategie.
  9. Een bliksemsnelle surfervaring voor je bezoekers.
  10. Meten, weten, bijsturen en herhalen.