Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie

Wat zijn de beste opties om http om te leiden naar https in Drupal 9

Je website laten draaien via een beveiligd certificaat (https) is een must. Maar wat is nu de beste optie in Drupal 9? Ontdek de 3 methoden.
Image
Drupal Blog: strategie, design en technologie
 • Pas het .htaccess-bestand aan: je kan de volgende code aan je .htaccess-bestand toevoegen om al het verkeer om te leiden naar HTTPS:
  RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTPS} off
  RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

  Bij deze methode wordt het .htaccess bestand overschreven wanneer je een Drupal core update uitvoert. Vergeet het .htaccess bestand dan niet terug te plaatsen na de update.

 • Gebruik een module: Je kan de module "HTTP naar HTTPS" gebruiken om HTTP-verkeer om te leiden naar HTTPS. Deze module is eenvoudig in te stellen en te configureren, waardoor het een populaire keuze is voor veel Drupal 9-gebruikers.

 • Werk het settings.php-bestand bij: Je kan ook de volgende code toevoegen aan het einde van je settings.php-bestand om HTTP om te leiden naar HTTPS:

  if ($_SERVER['HTTPS'] != 'on') {
   $redirect_url = "https://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];
   header('Location: ' . $redirect_url);
   exit();
  }

  Met deze methode wordt je bestand niet overschreven na een Drupal core update. Het maakt immers geen deel uit van je Drupal core bestanden.

Conclusie

Kies de methode die het beste past bij jouw behoeften en technische expertise. Het wordt aanbevolen om altijd een back-up van je site te maken voordat je wijzigingen aanbrengt.

Ben je zelf opzoek naar een web agency die je Drupal website kan beheren en onderhouden? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak.