Webhosting

Webhosting is het huren of kopen van ruimte om een website te laten functioneren op het wereldwijde web. De website, inhoud, afbeeldingen, code, etc. worden bewaard op een server.

Decoupled CMS

Een decoupled CMS is in essentie een headless CMS systeem maar met de voordelen van het CMS systeem. Het CMS systeem heeft net als een headless CMS de mogelijkheid om data (inhoud) aan te bieden via een API. Je kan de inhoud van het hybrid CMS dus ook weergeven op tallozen media kanalen. 

Echter kan je voor de bouw van je website gebruik maken van de voordelen van een decoupled CMS:

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie: afkomstig van de Engelse term "Search Engine Optimization" of kortweg SEO. Algemeen gesproken gaat dit over het hoog laten scoren van een webpagina in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google of Bing.

Open Source

Open Source in onze sector gaat over het toegang verlenen tot de broncode van software. De broncode is met andere woorden volledig vrijgegeven. De code kan aangepast, uitgebreid en verbeterd worden door iedereen die dat wenst.

Open Source software pakketten voor webdesign zoals Drupal, WordPress of Magento worden door een brede community gedragen. Vele ontwikkelaars bouwen modules bovenop de broncode om de functies van het systeem verder uit te breiden.

Closed source

De term Closed source wordt niet zo vaak gebruikt. Het is een term die bepaalt in welke mate de broncode van de software wordt vrijgegeven door de eigenaar. Deze software in onze sector gaat over het CMS, modules en allerhande op maat gemaakte functies voor je website of webshop.

Het tegenovergestelde van Closed Source is open-source. De term open-source is veel bekender en wordt vaker gebruikt in onze sector.

HTML

HTML wordt gebruikt bij websites en webshops

HTML of HyperText Markup Language is een opmaaktaal die wordt gebruikt bij het bouwen van websites. Het is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Documenten geschreven in HTML kunnen gelezen worden door een webbrowser om als webpagina weergegeven te worden.

HTML bevat een semantische structuur en tekstuele inhoud van een webpagina. De opmaak en visuele weergave kunnen in HTML ook beschreven worden. Echter wordt dit tegenwoordig bijna altijd in CSS beschreven.

Cascading style sheets (CSS)

Cascading Style Sheets voor je website

Cascading Style Sheets of CSS is een veelgebruikte term bij het bouwen van een website of webshop. Deze stylesheets worden gebruikt om je website grafisch vorm te geven. Deze CSS elementen worden gebruikt om de elementen op je website vorm te geven. Formulieren, knoppen, blokken, menu's enzovoorts.

CSS is als het ware een schil die boven de HTML code van je website ligt.

Module

Module voor je website of webshop

Modules: vele open-source CMS systemen zijn modulair opgebouwd. Dit betekent dat je bij installatie van het CMS systeem een aantal basis functies ter beschikking hebt om je website of webshop op te starten.

CAPTCHA

CAPTCHA: waarvoor wordt dit gebruikt?

Deze CAPTCHA wordt gebruikt bij websites met invulformulieren. Om te controleren of het formulier wordt ingevuld door een computer dan wel een mens werd deze ontwikkeld.

Search Engine Result Page (SERP)

SERP's of in het Engels Search Engine Result Page. Dit is de pagina die wordt getoond in een zoekmachine als antwoord op een zoekterm ingevoerd door een gebruiker die in een zoekmachine zoekt via een specifiek zoekwoord of een zoekwoordcombinatie. 

Het hoofddoel van een SERP is het weergeven van pagina's gerelateerd aan een bepaald zoekwoord of zoekwoord combinatie.